OPC Server adatkapcsolat - Siemens vezérléshez NETLink termékcsaláddal

Gyors kapcsolat a folyamat adataihoz
Az S5/S7 OPC szerver könnyű és gyors elérését tesz lehetővé sz S5, S7-200, S7-300, S7-400 és WinAC vezérlésekhez, Siemens kompatibilis rendszerekhez.

Mind írásra és olvasásra is elérhetők az adatblokkok, memóriák, számlálók, és időzítők, éppúgy mint az I/O címek adatai is.

Egyidőben, párhuzamosan legfeljebb 256  vezérlés érhető el. A változók címzése azonos a Step5 és Step7 programnyelvben megszokottal.

Az OPC szerver egy egyedi algoritmust használ, mely optimalizálja és csoportosítja a különböző írás és olvasás parancsokat, ezzel is a leghatékonyabb adatforgalmat biztosítja. 
 

Könnyű kezelhetőség
A kommunikációhoz a vezérlésben lévő PLC programot sem kell módosítani, így jelentős PLC programozói ismeretek nélkül is létrehozhatjuk a kapcsolatot a folyamatmegjelenítő szoftverrel. 

Az OPC szerver és a vezérlés közötti kapcsolatot a Helmholz NETLink termékcsalád tökéletesen biztosítja, akár Ethernet, akár USB-PC oldali csatlakozással.

Az OPC szerver könnyen konfigurálható a szimbólumkönyvtár adatainak importálásával akár a Step7 programból, vagy Excel táblázatból. Az Excel importálás akkor jelent nagy segítséget, ha a folyamat-megjelenítő szoftverből exportálással kinyerhetjük a konfigurációt. 

Az OPC szerver magában tartalmaz egy webszervert is, így a PLC-ben tárolt adatokat egy böngészőben is megjeleníthetjük.

A letöltések között megtalálja az OPC szerver demo változatát is.

 Cikkszám: 800-880-OPC41