Épületautomatizálás központi vezérléssel!

EIB 300Az épületautomatizálásban elterjedt kommunikációs rendszer az Európai Installációs Busz (EIB) Ennek a rendszernek a legfontosabb jellemzője, hogy a hálózaton résztvevő elemek egyenrangúak, nincs központi elem.

Azáltal, hogy az EIB nem rendelkezik központi egységgel, a szabályozó funkciók ellátását csak korlátozottan teszi lehetővé. A vezérlés esemény- vagy idővezérelt módon történhet. Bonyolultabb szabályozási, vezérlési feladatok ellátására a rendszer eddig nem volt alkalmas.

A Helmholz EIB csatolója lehetővé teszi Siemens S7 300-as CPU-k EIB-re csatolását, így akár komplex, bonyolult szabályozó funkciók betöltését is. Ilyen lehet a nap állásához és erősségéhez igazodó árnyékoló berendezés állítása, vagy a konferenciaterem válaszfalainak állásához igazított kapcsolók funkciói. (ha egy légtérnek használjuk a konferenciatermet, a kapcsolók az összes világítótest fényerejét szabályozzák. Ha a tér több, kisebb helységként használatos, minden helységben csak a saját világítást változtatja a kapcsoló.)

Az EIB csatolóhoz GSD-file-t csatolunk, mely alapján a konfigurációs beállítások a Step7-ben elvégezhetőek.

Kérje kedvezményes ajánlatunkat!  Kérjen részletes tájékozatást!

  • Közvetlen elérés az EIB/KNX buszhoz
  • Összetett szabályozási és vezérlési feladatok PLC-vel
  • Konfigurálható eszközkezelés, 240 hálózati eszközhöz
  • Könnyű beépítés és kezelés
     
EIB300Topol

Cikkszám: 700-820-EIB01